fbpx

Тривалість проекту: 22 жовтня 2018 року – 30 травня 2019 року

Проект виконується WYGI Consortium в рамках проекту «Підтримка сільського господарства та реалізації продовольчої політики» та фінансується ЄС.

Метою проекту є інформаційна та медійна підтримка імплементації та комунікації змін до законодавства про харчову безпечність в Україні, передбачених Угодою про асоціацію, шляхом проведення лекцій в аграрних університетах по всій країні та надання українським споживачам експертної інформації щодо безпечності харчових продуктів.

У рамках проекту ми:

    • опублікували 6 статтей щодо продовольчої безпечності в національних медіа-виданнях: «Економічна правда», Texty.org.ua, блог «Євроектів», «Дзеркало тижня» та «Україна молода»;
    • створили 5 інфографік щодо безпечності харчових продуктів, які пояснюють різницю понять безпечності та якості харчових продуктів та критерії, за якими, власне, визначається безпечність та якість;
    • записали 8 радіо-інтерв’ю з національним експертом з питань безпечності харчових продуктів Юрієм Оглашенним та експерткою Європейського проекту Яною Добідовською на платформі «Громадське радіо»;
    • провели лекції студентам 10 аграрних університетів у містах – Львів, Суми, Біла Церква, Полтава, Житомир, Камянець-Подільський, Одеса та Херсон, під час яких експерти розповіли про європейські вимоги до законодавства про безпечність харчових продуктів та реформування системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні;
    • створили 2 відео-ролики про поняття безпечних та якісних харчових продуктів та про біологічні та хімічні фактори, які впливають на безпечність;
    • провели інформаційні акції щодо безпечності та якості харчових продуктів в супермаркетах міст Суми, Хмельницький та Чернігів.